utasbiztositas

Biztosítási összeg kalkulátor

Német külföldi és utazási egészségbiztosítási kalkulátor

Egészségbiztosítás külföldön: nélkülözhetetlen!

Megbetegedett valaha a külföldi tartózkodása alatt, vagy más okokból kellett külföldön kezelést kapnia? Akkor tudja, hogy elengedhetetlen a jó nemzetközi egészségbiztosítás. A magán nemzetközi egészségbiztosítás védi az utazás során felmerülő váratlan egészségügyi költségektől. Ezen túlmenően az orvosilag szükséges hazaszállítás költségeit is fedezi a nemzetközi egészségbiztosítás, ha betegség miatt Németországba kell repülni.

Utazáskor nem védi a törvényben előírt egészségbiztosítás?

Sok ember azon a véleményen van, hogy a külföldi törvényi egészségbiztosítás teljes biztonságot nyújt. Miért van szüksége kiegészítő külföldi egészségbiztosításra?

Valójában a következőképpen történik: A törvényes egészségbiztosítás csak akkor fizeti a károkat, ha azokban az országokban merülnek fel, amelyek szociális megállapodással kötöttek Németországban, azaz az úgynevezett „schengeni államokban”. Ez magában foglalja az európai országok többségét. Ezeken az országokon kívül nem nyújt fedezetet a törvényes biztosítás.

Ha nyaralási rendeltetési helye ezen államokon kívül esik, soha nem utazhat további nemzetközi egészségbiztosítás nélkül, mert ha betegség vagy baleset miatt orvosi kezelésre van szüksége, a teljes kezelésért teljes egészében a saját zsebéből kell fizetnie. Azonban nem ez az egyetlen ok a külföldi egészségbiztosítás megkötésére.

A külföldi kezelések drágábbak lehetnek

Kissé kevésbé drámai, mégis könnyen elkerülhető költségkockázat az a tény, hogy a német egészségbiztosító társaságok a kezelésre egységes tarifákat állapítottak meg, és az utazási országában a kezelés költségei magasabbak lehetnek a német általános tarifánál. A kezeléstől függően ez kellemetlenül magas összegeket eredményezhet euróban is, amelyeket a saját zsebéből kell kifizetnie. Ezeket a költségeket egy külföldi egészségbiztosítás fedezi.

Német külföldi és utazási egészségbiztosítási kalkulátor

[super_form id="3825"]
kevinarc

Kevin Ressler

Német biztosítás szakértő

Kérdése van?

Több mint 13 év tapasztalat a Német biztosítási piacon.
Keressen bizalommal!

Szívesen tájékoztatjuk emailen és telefonon, minden nap 
8:00 és 20:00 között!

Kérdése van?

kevinarc

Kevin Ressler

Német biztosítás szakértő

Több mint 13 év tapasztalat
a Német biztosítási piacon.

Keressen bizalommal!

Szívesen tájékoztatjuk emailen
és telefonon, minden nap 
8:00 és 20:00 között!