Kockázati életbiztosítás

A kockázati életbiztosítás pénzügyi biztonságot nyújt a túlélőknek az Ön halála esetén.


Az előkészület is a felelősség egyik formája!

kockazati eletbiztositas

Főbb jellemzők

A bevezető alapján az ember szinte elképzeli: a kockázati életbiztosítást legrosszabb esetekre találták ki, és csak akkor fizetik ki a megállapodott összeget a túlélőknek, ha a biztosított meghalt. Az ilyen esetre nyújt a Németországi Nyugdíjbiztosítás egy pénzügyi teljesítést, amelyről már szinte mindenki hallott legalább egyszer: az özvegyi és az árvasági nyugdíjat.

Különbséget kell tenni az úgynevezett nagy özvegyi nyugdíj és a kis özvegyi nyugdíj között, amelyek a következőkben felsorolt tényezőktől függnek. Döntő a túlélő házastárs életkora és a kiskorú gyermekek jelenléte Abban az esetben ha a túlélő hazástárs 45 évnél és 4 hónapnál idősebb, akkor az úgynevezett nagy özvegyi nyugdíjat kapja meg (a számítás ökölszabálya: az elhunyt járadékának 55%-a). Ha a túlélő házastárs ennél fiatalabb, akkor az úgynevezett kis özvegyi nyugdíjat kapja meg (a számítás ökölszabálya: az elhunyt járadékának 25%-a). Abban az esetben, ha a fiatalabb özvegy egy kiskorú gyermeket is nevel, akkor megkaphatja a nagy özvegyi nyugdíjat.

kockazati eletbiztositas

Kalkulátorunk segítségével kiszámolhatja életbiztosításának díját.

Két tényt fontos tudni a törvényes haláleseti biztosításról:

Mivel ez csak egy alapvető biztosítás, valószínűleg célszerű egy kockázati életbiztosítást kötni, azaz egy magánjogi szerződést, amelyben Ön határozza meg, hogy halála esetén ki mennyi pénzt kap.

Okok a kockázati életbiztosítás megkötésére

A biztosított futamidő alatti elhalálozás kiváltja a túlélők kifizetését. Több okból lehet egy ilyen biztosítás mellett dönteni. A két leggyakoribb ok a

következő:

.. válasszon egy olyan biztosítási összeget, amely a kölcsön összegével egyenlő. Egy olyan háztartásban is érdemes elgondolkozni erről a biztosításról, ahol két kereső dolgozik a havi kölcsönkamat kifizetés érdekében, mert, ha az egyikőjük elhalálozik, akkor a következő élethelyzet állhat elő: A túlélő szinte azonnal a társa halál után visszaáll teljes munkaidőben dolgozni. Az élet nem fog teljesen megváltozni, és a prioritásokat nem igazítják teljes mértékben az új helyzethez.

Biztosítsa be a saját családját egy olyan egyszeri kifizetéssel, amely elegendő legalább egy bizonyos ideig halála után (például öt évig) annak érdekében, hogy a gyászoló család biztonságban élje le mindennapjait. Itt különösen gondolni kell a gyermekekre. A hivatalos házassági okiratokkal nem rendelkező élettársak arra kell gondoljanak, hogy az élettárs halála esetén a túlélő nem kapja meg a törvényes özvegyi nyugdíjat.

Egyes biztosítók partnerajánlatokat kínálnak, amellyel egy pár köthet biztosítást – Abban az esetben, ha az egyik személy meghal, akkor a szerződést kifizetik és felbontják. Ha mindkét fél ugyanabban az időpontban hal meg, akkor a biztosítási összeget csak egyszer fizetik ki a jogosult személynek. Ezért mindig alaposan vizsgáljuk meg a hozzájárulások közötti különbségét az egyéni biztosítási kötvények és a partner biztosítási kötvények között. Végül mindig a következő érvényes: maradjon egészséges és maradjon életben, mert semmilyen pénz a világon sem helyettesítheti az édesapát vagy az édesanyát!

A kockázati életbiztosítás megkötése előtt egészségügyi kérdéseket kell megválaszolni, mint sok más termék esetén. Ismét érvényes a következő szabály: jobb túl sokat elmondani, mint eltitkolni valamit. Nagyon fontos az a kérdés, amely azt kérdezi, hogy Ön dohányzó vagy nem dohányzó. Ennek a kérdésnek az alapján akár 50%-os hozzájárulási különbség lehet. Nem érdemes ebben az esetben sem hazudni, mert, ha elhalálozásakor megállapítják, hogy Ön valójában dohányzó volt, de a nem dohányzó állapotot jelölte be, akkor megfelelően levonnak a kifizetés összegéből. Ez az eredeti biztosítási tervet jelentősen korlátozhatja.

A kockázati életbiztosítás estén további különbségek vannak a bruttó és a nettó hozzájárulás között, amelyek néha jelentősen különbözhetnek egymástól. A nettó hozzájárulás az a hozzájárulást, amelyet az ügyfélnek fizetni kell, míg a bruttó hozzájárulás azt a hozzájárulást jelenti, amelyet az ügyfélnek a legrosszabb esetben kellene fizetnie, ha a biztosító társaság többletei negatívan változnának. A többlethez két módon lehet hozzájutni:

– kockázati többlet – a cég több halálesettel számol, mint amennyi valójában előfordul;

– kamattöbblet – a társaság befekteti a pénzét és profitot generál.

Ha előfordul, hogy a két többlet alacsonyabb lesz, mint a szerződéskötés első évében, akkor a hozzájárulás kiigazítása lehetséges a bruttó hozzájárulás értékéig. Ezért a bruttó hozzájárulás kevesebb kell legyen mint a havi terhelhetőség fájdalomküszöbe. Egyes kockázati életbiztosításoknál különbséget tesznek a haláleseti garantált kifizetés és a halálesti teljes teljesítmény között. Itt a többleteket (kockázati többlet és kamattöbblet) használják fel arra, hogy többet fizessenek. Példa: 2017-ben a garantált biztosított összeg 100.000 €, a teljes haláleseti teljesítmény 150.000 €. Abban az esetben, ha 2018-ban több biztosított személy halálozik el, mint amennyit kiszámoltak, akkor csökken a kamattöbblet, és a társaság csökkentheti a haláleseti teljes teljesítményt, de ez soha nem lehet kevesebb a garantált biztosítási összegnél. Ha ez a két szám nagyon eltér egymástól, akkor érdemesebb egy nagyobb garantált teljesítményt választani, annak érdekében, hogy az alacsony többletek esetén több mint kevesebbet fizessenek.

Blogbejegyzéseink a témában

kevinarc

Kevin Ressler

Német biztosítás szakértő

Kérdése van?

Több mint 13 év tapasztalat a Német biztosítási piacon.
Keressen bizalommal!

Szívesen tájékoztatjuk emailen és telefonon, minden nap 
8:00 és 20:00 között!

Kérdése van?

kevinarc

Kevin Ressler

Német biztosítás szakértő

Több mint 13 év tapasztalat
a Német biztosítási piacon.

Keressen bizalommal!

Szívesen tájékoztatjuk emailen
és telefonon, minden nap 
8:00 és 20:00 között!